En dag i tage...

sunnuntaina, syyskuuta 17, 2006

Baila baila x 2!!!

Noniin sen igen någo nytt. Nu fösöker ja berätta kort om de onödiga o lite mera om de viktigare, men de troligen lyckas int så bra.

På torsdagen hade ja helt vanli skoldag och de va kiva genast av början fö de hade vari Gulis i Ekenäs förra kväll och ett par av vår klass hade vari dit och en hade fått ett stop rakt i ansikte dit efter att han hade bjudi ti en kaveri en öl och kaverin sku ha villa haft en annan efter de. Efter bra morgonskratt och fiffiga timmar så borde ja ha blivi o vänta ti skolan till en timme för att vår sista lektion sku börja, så ja lähti hem ti Helsingfors. KYLLÄ, JAG SKOLKADE!!! Men de va först första gången, men inte sista... Förde på vägen två kaverin hem ti Kilo, Esbo. Hemma så va ja vid datorn och vi planerade med kaverina att vafö leffa vi sku fa o titta på på fredagkväll och vem alla man skulle fråga med. Skicka textari ti nästan alla hjälpisar jag hade nummre till men de va ganska många som hade något annat och göra... Vi hade två leffan som vi tänkte att vi sku kunna se, She´s The Man eller The Sentinel-salaliitto. Vi slapp int ännu på dagen ti nån ordentlig slutsats så ja lähti ti futismatchen ganska i sista minuten, märkte int att tiden gick så snabbt när man satt vid datorn. Vi hade match i Kumpula mot YJK som till största delen bestor av utländningar. Mera av futimatchen kan ni läsa från vårt lags hemsida till vilken de finns linkki där till höger. Den som inte hittar den så skriver ja den också här, alltså http://www.kapylanpallo.fi/index.php?/ottelut/luelisaa/kaepa_akatemia_yjk/ . Helt kiva va de ju fastän efter matchen sku YJK ha villa haft liten nyrkkitappelu me ett par från vårt lag. Körde snabbt hem så att dom int hann börja söndra min bil men körde int överhastighet. De kör ja bara på vägen ti skolan och bort från skolan. Hemma så yllätys yllätys, satt jag vid datorn och vi bestämde med Jan, Freja och Hanna att vi sku fa o titta på United 93-leffan, så jag bestälde 7 biljetter ti den. Inget annat fiffigt hände på torsdagen.

Fredagen, sista skoldagen och den fiffigaste... På morgonen hade vi ADB och vi lärde och använda programmet WORD i 1.5 timmar. Som ni kan gissa, lyssna ja int alls på utom ja va i eBuddy Messenger o prata me Otto och andra kaverin som gjorde samma sak. ADB timmarna e någ sådana att ja sku kunna skolka dom också. Efter de åt vi lunch och sen sku vi ha utv. & inl. Lektionen var vi sku leka igen, nu med sånglekar. Vi hade me kaverin tagi ”Gosa lilla mage”-sången men läraren kom int ti timmen. Vi väntade 15 minuter och sen va vi bara WTF o lähti hem. Senare fick vi veta att läraren hade kommi ett par minuter senare ti gymnastiksalen, joten paska homma... Va gjorde ja nu sen när ja va i Helsingfors före vi få o titta på leffa... Aijoo, ja va vid datorn. Ja va också ute ganska mycke men de va bara för att ja lyssna på musik och köpte någo från butiken. Vi skippar allt dehär och far rakt ti kvällen!!! Klo 18.48 kom mitt tåg ti Åggelbys station, 18.57 va den på Rauttisen. 19.07 va ja i Tennispalatsi och Otto var där samma tid. Klo 19.15, då vi skulle ses, så synns Järveläinens int, klo 19.26 kommer Järveläiset, Benji och Freja försent. Efter att vi fått biljetterna, hirvee kinastelu vart vi sku fa o äta. Kanske klo 19.45 gick vi sen ti McDonald´s Perheravintolaan och det var sen bara Benji och jag som åt någo. Efter att mätöt va mätätty få vi ti butiken och köpte mässyy. Sen få vi ti leffan och säkert ett par människor misste sitt luktsinne när Jan, Freja och jag tog skona bort och lät våra svettiga sockor luktas där i ca 2 timmars tid. Leffan tycker ja va int som leffa bra men alltså innehålle va jätte bra och det var bra o fa o titta på den när de ha vari 5 år av de händelser som filmen berättade om. Nästa film som vi ska se på e säkert WTC och L&L:s nyaste film ska heta något liknande som ”Snakes on a Plane”. Efter filmen gick vi ti Coffee House var vi tog lite dricka och pratade något fiffigt, ei muistu mieleen ku otin yhen. Lähti hem me tåg och hemma åt jag ships o drack lite Pepsi när ja titta på wrestling.

På lördagen vakna ja ganska sent men ja gick föde genast ti datorn för på kvällen sku vi fa ti Anu och ha lite party. På dagen va ja föde också ute, gick bara helt ute o lyssna på musik, va ti butiken o sen va ja o slå lite golf ti Paloheinä. Vi hoppar rakt ti kvällen och till Anu. Ja va nu första gästen som kom ti Anu, sen kom Otto o sen Jan, Henkka, Freja och Benji. Ti allra först måste vi ju visa en av Anus tidningar till Freja, vet int fick hon sovit på natten eller sprang hon till andra flickornas rum och letade sin säng där... men föde, vi åt nu där och spela lite footbag, spelade Trivial Pursuit var ingen ville ha mig på deras lag, wonder why... Men föde så vann sen mitt lag spele!!! Och sannolikheten att kasta fyra 6 i rad så är 1/1296 om jag rätt räknade. Efter spele så börja vi berätta lite secrets till varandra... och de sku vara sådana som ingen annan visste. Och Jan råkade int ha byxorna på när han va hemma, Freja har oftast pissbrått, Benji är svartsjuk på Johannes hår, Otto och jag har börjat som alkoholister lite senare än Benji och Henkka ha beställt 14 pitsan ti Solvalla. De kom fram också värre saker men vi låter människorna själv berätta dom. Vi börja också prata om någo religiöst men kommer int ihåg så bra vad vi prata, men vi allefall prata om definitioner till ord. Ti slut skrev vi i Anus gästbok och få hem där 00.30 eller lite efter. Ja åt int nån ships hemma fö de kom ingentin från TVn... så ja gick bara o sova.

Nu på söndagen så vakna ja så sent att ja bara orka fa ti datorn och skriva dehär inlägge. Senare idag ska vi säkert fa o spela volleyboll eller futis men de ser man sen. De ser ut att ja sku ha skrivi jätte mycke men de e bara däffö att de finns ganska mycket onödigt men föde nödvändigt där. O bara fö att ja vill sätta en del av en musiklåt hit så måst ja berätta att ja ha skaffa ganska många biisin denhär veckan som Staind har gjort, och i deras "Falling" biisi säger dom såhär och ti dehär slutar ja också dehär inlägge: "Falling is easy
It's getting back up that becomes the problem"